Osječanke trebaju pomoć susjeda za ostanak u eliti

osijek, 28 veljaèe 2018, 20.00 sati - sport, odbojka, žene, mala dvorana gradski vrt, ŽOK Osijek - Nova Gradiška   
snimio zdenko pušiæ
------
GN TRI STUPCA COLOR SPORT

Četvrti slavonski ogled odbojkašica u Superligi završen je kao prethodna tri. U 10. kolu, u sklopu 2. jakosne skupine, Osijek je bio bolji od Nove Gradiške. U odnosu prema ranijim dvobojima, ovaj nije trajao tri, nego četiri seta, ali utakmica je vrlo lako mogla otići i do petog. Domaćin se poprilično namučio da bi osvojio nužna tri boda koja ga ostavljaju u utrci za ostanak u elitnoj konkurenciji. Osijek je vodio 2:1 u setovima, a u četvrtom je spašavao živu glavu. Gošće su imale 10:17, ta prednost se istopila, a kod 21:21 Nova Gradiška osvojila je tri poena u nizu, ali nije iskoristila tri set-lopte. Osječka serija 5:0 zaključila je dvoboj, koji je ipak imao zasluženi epilog. Tri boda ostala su u gradu na Dravi, zahvaljujući sreći i činjenici da su Novogradiščanke ostajale bez goriva kako je utakmica odmicala.– Igramo pod određenim pritiskom, stoga nam je vrlo važno dobiti uvodni set i malo se osloboditi grča. To smo napravili, ali se ponovila slična situacija kao i tri dana ranije u Novoj Gradiški. Povedemo i onda imamo problema, a sada smo ih čak i više imali na našem parketu. Gubili smo i u trećem setu, ali došli smo do vodstva, a onda smo u četvrtom proigrali u teškoj situaciji. Izvukli smo se i osvojili tri boda, što je i najvažnije. Još uvijek smo u igri za ostanak u Superligi, ali ako želimo pobjeđivati ne smijemo tako oscilirati – kaže trener Miroslav Đekić.

Mjesto koje osigurava ostanak među osam najboljih ekipa bježi četiri boda, koliko Poreč ima viška, a Olimpik je (u ovom kolu slavio u Poreču nakon pet setova) na pet koraka ispred pozicije koju Osječanke žele izbjeći. U subotu se gostuje u Istri, gdje bi trebalo nastaviti pobjednički niz, a onda bi se tražila i pomoć Nove Gradiške, koja u zadnjem kolu dočekuje Porečanke. No, sastav Damira Runjaša nije pobijedio u 18 utakmica ove sezone, a u ovoj se vidjelo da je Nova Gradiška u stanju poremetiti planove svakoj ekipi u 2. jakosnoj skupini.

– Ta utakmica preslik je mnogih ove sezone koje smo izgubili na sličan način. U četvrtom setu propustili smo previše prilika, ali ostali smo bez snage, što i ne čudi s obzirom na to da mi treniramo triput tjedno. Pobjeda do kraja? Pokušat ćemo, ali ako nismo dosad, nisam siguran da će se to i dogoditi – kaže trener Nove Gradiške, koja ima još dvije utakmice protiv vodećeg dvojca da prekine negativnu seriju, koja je zamalo stala u Gradskom vrtu. No, nije i Osječanke su još žive, a za produljenje nade nužno je slaviti u Poreču.

Glas Slavonije