5. mjesto na Državnom prvenstvu za mlađe kadetkinje

Mlađe kadetsko

Rovinj je bio domaćin državne odbojkaške mlađe kadetske završnice. Velik broj klubova (35) nastupio je na trodnevnom okupljanju u Istri, gdje je svoje umijeće pokazala i slavonska delgacija, koja je bila zastupljenja za šest sastava. Kod djevojaka je konkurencija bila brojnija, među 24 kluba bila je i petorka iz Regije Istok.

Prema očkivanjima, najbolji rezultat ostvario je Osijek, koji je na kraju u utakmici za peto mjesto slavio protiv Poreča 2:0 (18, 19). Prije toga, osvojeno je prvo mjesto u skupini, gdje su sa po 2:0 svladani Velika Gorica i Rijeka. U četvrtfinalnoj skupini, izgubilo se po 1:2 od Olimpika i Marina Kaštela, a upisala se pobjeda protiv Don Bosca (2:0).

Iako nismo uspjeli osvojiti medalju, ipak smo pokazali da je Osijek uvijek u vrhu kad je u pitanju ženska odbojka. Čestitam svojim curama na trudu i zalaganju, no čeka nas još puno posla, kako bi digli igru na viši nivo – istaknula je trenerica Vanja Jakšetić.

Ekipu ŽOK Osijeka predvodile su trenerice Vanja Jakšetić i Mirela Ćutuk – Bareš, a nastupale su: Matković Anja, Miličević Matea, Miloloža Karla, Pupovac Marija, Rajndl Rea, Roso Larisa, Sudar Dora, Sudarić Leonarda, Lubina Jukić Aurora, Šarčević Marta, Tubić Ena i Uljarević Nika.

hos
Glas Slavonije

foto